Stacks Image 310
Wij ondersteunen een Verzorgd Buitenleven!

Projecten en wensen

Om het verblijf van de bewoners op De Eemhorst te veraangenamen heeft de stichting enkele wensen vanuit bewoners of hun naasten. Om deze wensen te realiseren hebben we uw hulp nodig!

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.

Word Vriend van De Eemhorst en ondersteun een Verzorgd Buitenleven voor mensen met dementie!

B

Gerealiseerd
Gerealiseerd!

Het Praathuis

Tijdens Corona is er een “Praathuis” bij het parkeerterrein gecreëerd. Binnenkort willen we de ruimte wat “opleuken” en een nieuwe bestemming aangeven.
Gerealiseerd
Gerealiseerd!

Duofiets

Samen met bewoners fietsen is nu mogelijk met de Duofiets. Dit is een stabiele fiets die niet kan omvallen. Je zit naast elkaar en kunt zonder al te veel inspanning van de omgeving genieten. Ook hebben wij een draaibare zitting gemonteerd, zodat bewoners makkelijk kunnen opstappen.

Afgelopen maart is er ook een eigen fietsenberging bijgekomen. Samen met de bewoner de fiets uit de berging halen is al een uitje op zich. Weer fietsen, veilig en samen genieten van de mooie omgeving en de wind weer door je haren te voelen. Vooral in het voorjaar, zomer en vaak ook nog in de herfst op de duo fiets is bij ons al een paar jaar een plezierige aanvulling.

De Duofiets is voor De Eemhorst een enorme aanwinst! Onze dank gaat uit naar de donateurs! Word ook vriend van De Eemhorst en help mee!
Gerealiseerd
Gerealiseerd!

Belevingstuin

Wandelen is op De Eemhorst met name beleven. De zintuigen als ruiken, horen, zien, voelen en proeven staan hier centraal. Natuurlijke elementen zoals (fruit) bomen, struiken, kruiden en bloemen treft u inmiddels overal aan. Onlangs is de tuin o.a. uitgebreid met diverse senioren banken, klokkenspel, muziekbal, bibberspiraal en een wilgentunnel. Nog meer beleving tijdens een wandeling.
Gerealiseerd
Gerealiseerd!

Piano

Op de rode woonzorgboerderij ontbrak nog een piano en is nu ook in de huiskamer daar geplaatst. Afgelopen periode hebben de bewoners al meerdere keren kunnen genieten van muzikale optredens. Geen gesleep meer hooguit dat de piano eens buiten komt te staan omdat er bij mooi weer ook een buitenconcert niet mag ontbreken.
Gerealiseerd
Gerealiseerd!

Theehuis

Het prieel is geopend en geeft al veel plezier aan onze bewoners. Regelmatig bieden wij hier verschillende activiteiten aan. De naam hebben we veranderd in "Theehuis".
Stacks Image 718
We zijn druk bezig met de installatie van de keuken.
Met dank aan onze donateurs en o.a. Stichting Elise Mathilde Fonds.
Nog niet gerealiseerd

Pelletkachel voor in het theehuis

Voor koude dagen zouden we nog graag een pelletkachel willen aanschaffen, zodat de bewoners nog vaker van deze gezellige ruimte kunnen genieten.
En voor warme dagen is het nu al heerlijk vertoeven achter het Theehuis. Alleen daar ontbreekt nog een veilig terras met een bankje.
Nog niet gerealiseerd

Monitor voor de treincoupé

Alzheimer Nederland en NS schonken 22 verpleeghuizen treindonderdelen om een eigen Hoofdreiscoupé te maken. De Eemhorst heeft zich hierop ingeschreven en is inmiddels de trotse bezitter van deze coupé.
Zonder de deur uit te hoeven, kunnen onze bewoners weer van een treinreis genieten.  Een monitor/scherm waarbij het landschap voorbij flitst, maakt de treinreis nog meer een beleving. En daarom staat deze nog op het wensenlijstje voor de bewoners.
Nog niet gerealiseerd

CRDL (Cradl)

Een zorginstrument dat mensen via geluid en aanraking verbindt. Momenten van betekenisvol contact tussen mensen met dementie en hun dierbaren. Het instrument brengt een zintuiglijk verdiepende ervaring door de schoonheid van aanraking en geluid te herkennen.
Kijk gerust eens op CRDL.com en laat u inspireren. Onze zorgmedewerkers en activiteitenbegeleiders zouden graag met dit instrument willen werken en zien dit als waardevolle aanvulling bij mensen met dementie. Vooral bij mensen die minder contact maken.
Nog niet gerealiseerd

Windschermen met luie stoelen

Zorgmedewerkers gaven aan hier en daar nog windschermen te missen. Daarnaast zou er behoefte bestaan om op warme dagen in comfortabele stoelen te luieren.
Nog niet gerealiseerd

Uitjes die net wat meer kosten

De activiteiten begeleiders van De Eemhorst hebben een eigen budget, maar er zijn uitjes die net wat meer kosten of wat meer begeleiding en organisatie vragen. Misschien eens een mooie boottocht of een dagje naar het strand?