Stacks Image 242
Wij ondersteunen een Verzorgd Buitenleven!

Vrijwilligers rondom Soest gevraagd

Bij de Stichting Vrienden van de Eemhorst werken ongeveer 25 vrijwilligers. Zij zijn voornamelijk werkzaam op De Eemhorst. Als gastheer/-vrouw, persoonlijk maatje, ondersteuner bij een activiteit en hulp in de tuin of dierverzorging. Deze helpende handen zijn niet alleen van grote waarde voor de bewoners van De Eemhorst, maar ook een belangrijke steun voor de zorgmedewerkers.

Bewoners van De Eemhorst hebben allen een vorm van dementie. Voorop staat dat zij mensen zijn. Mensen die erbij willen horen, bezig willen zijn en een eigen leven willen leiden. Een leven dat zin heeft.
 
Heb je affiniteit met ouderen met geheugenproblemen, dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Ook maatschappelijke stages zijn van harte welkom. Diploma’s of ervaring zijn geen vereiste. Wel vragen we voor iedereen een VOG aan. Tevens vragen we je een vrijwilligers- en privacy overeenkomst te ondertekenen.

Belangrijk zijn de volgende eigenschappen:

Vriendelijk & spontaan.

Begrip- & respectvol. Ook wanneer je een gesprekje aangaat en de ander je niet direct begrijpt, oogcontact is dan soms al genoeg.

Geduldig. Goed kunnen luisteren. Niet alleen naar woorden, maar ook naar non-verbale signalen, omdat woorden soms even niet gevonden worden.

Een gezonde dosis inlevingsvermogen.

Houden van het buitenleven, tuin & natuur.

Huidige vacatures voor vrijwilligers

Alt image
Stacks Image 201

Duofiets bestuurder

Eens per week maak je samen met een bewoner op de duofiets een ritje door het mooie buitengebied van Soest, langs De Eem of door het dorp.
De bewoners van De Eemhorst verheugen zich er op!
Alt image
Stacks Image 212

Handig persoon voor binnen- of buitenklusjes

Eén dagdeel per week help je met allerhande klusjes binnen of buiten op de boerderij. Bijvoorbeeld een kastdeurtje, lekkende kraan of hek repareren.
Alt image
Stacks Image 223

Assistent ontbijt

Eens per week help je in de huiskamer met het klaarzetten en -maken van het ontbijt. Door jouw aanwezigheid zorg je voor een fijne start van de dag.

Help je mee?

Stichting Vrienden van De Eemhorst is een kleine, gezellige organisatie op een prachtige, rustige locatie in het groene buitengebied. We organiseren interessante workshops, zoals verdieping in dementie en leuke bijeenkomsten, zoals de jaarlijkse vrijwilligersborrel. In de decembermaand ontvang je een mooie attentie.

Vragen en/of reageren?

Voor vragen en/of aanmelding kun je een mail sturen ter attentie van de vrijwilligerscoördinator naar emailinfo We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.